Vår historia

mliviabanner

Vårt varumärke

Det svenska klockvarumärket Mockberg hämtar sin inspiration från traditionellt svenskt hantverk. Namnet kommer från Mockberget, ett litet berg i närheten av sjön Siljan i Dalarna. Dalarna har en lång tradition som hem för Sveriges smyckestillverkare. Mockberg grundades med visionen att skapa accessoarer som kombinerar traditionell svensk smyckesdesign med dagens moderna skandinaviska minimalism och funktionalitet.

Vår design

Våra klockor tillverkas för hand med exklusiva material, kvalitetsurverk och klassisk design. Klockorna är utformade för att sitta bekvämt på handleden. Armbandet är fäst högt upp på den något skålformade boetten, vilket ger en känsla av att klockan svävar fritt på handleden och ger ett tredimensionellt intryck av friktionslöshet mellan armbandet och handleden. Detaljerna spelar roll.

guldklocka

Varumärkesfilm

Vår designansvarig

När man växer upp i Stockholm lär man sig design ända från födseln. Från byggnaderna och skärgården till våra hem, möbler och garderober – allt lever i en minimalistisk symbios. Vi är stolta exportörer av arkitektur, möbler och mode genom globala varumärken som sätter standarden för utmärkt design. Jag hittar inspiration i Stockholm och det traditionella svenska sättet att handtillverka smycken. Det är en kombination som är mer än summan av sina delar.

 

elvira

Elvira Eriksson